prognoza vremena

Na Bjelašnici jutros minus 8, u Mostaru plus 10 stepeni, evo šta nas čeka za vikend

bjelasnica35

U Sarajevu uglavnom pretežno oblačno vrijeme. Padavine se očekuju u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 5 stepeni

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -8; Ivan-sedlo 0; Bihać, Drvar, Sanski Most 2; Bugojno, Sarajevo 3; Livno, Zenica 4; Gradačac, Široki Brijeg, Tuzla 5; Stolac 6; Grude 8; Neum 9 i Mostar 10 stepeni.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremeno slabe kiše može biti na istoku i sjeveroistoku zemlje. U večernjim satima sa padavinama u većem dijelu Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Porast naoblake u večernjim satima. Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu od 7 do 12 stepeni.

U Sarajevu uglavnom pretežno oblačno vrijeme. Padavine se očekuju u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 5 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Žuto upozorenje zbog niskih temperatura zraka izdato je za područja Foče i Višegrada.

Upozorenje je na snazi do ponoći, a očekuje se minimalna temperatura oko i manja od minus pet u planinama.

U petak će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana u Herecegovini smanjenje oblačnosti. U večernjim satima, u većem dijelu Bosne, sa slabom kišom, a u višim područjima sa slabom susnježicom ili snijegom. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu od 7 do 10 stepeni.

U subotu će u Bosni biti pretežno oblačno, a u Hercegovini uglavnom sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u nizinama Bosne sa kišom i susnježicom, a u višim sa snijegom. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 7 do 10 stepeni.

U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, podnegdje u centalnim i istočnim podrujima sa susnježicom i slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 5, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu do 7 stepeni.