Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

najavljeni pljuskovi

Na Bjelašnici više od pola metra snijega: Stiže nam novo pogoršanje vremena

Sarajevo: Na servisu Severe Weather Europe objavljeno je upozorenje na snažno nevrijeme u BiH
05.08.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Na online meteoroloskom servisu Severe Weather Europe objavljeno je upozorenje na snazno nevrijeme na podrucju Bosne i Hercegovine i ostatka Balkana. U Sarajevu od jutarnjih sati pada kisa uz jak vjetar. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Na Bjelašnici je izmjereno 54 centimetra snijega

U Bosni i Hercegovini preovladava pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima ima magle.

Temperature zraka izmjerene u osam sati iznosile su Bjelašnica 1, Bugojno 4, Jajce 5, Široki Brijeg i Zenica 7, Bihać, Sanski Most i Sarajevo 8, Livno, Prijedor i Tuzla 9, Banja Luka, Doboj i Grude 10, Bijeljina i Trebinje 11, Mostar 13, Neum 14 i Gradačac 15 stepeni Celzijusa.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima se očekuju slabi lokalni pljuskovi na području Hercegovine, zapadne, jugozapadne i centralne Bosne. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepena Celzijusa.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena Celzijusa.

Na Bjelašnici je izmjereno 54 centimetra snijega.

U četvrtak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Naoblačenje sa juga tokom noći na petak. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U petak se očekuje oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. Vjetar slab većinom južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C.

U subotu će biti oblačno vrijeme sa pljuskovima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.