Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Bjelašnici jutros jedan stepen ispod nule

BiH

ZOI 84 – bjelasnica

U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jutros je vedro. U većem dijelu Bosne je pretežno oblačno vrijeme, po kotlinama sa maglom.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -1 stepen, Livno i Sokolac 3, Drvar, Goražde i Ivan-sedlo 4, Bihać 5, Bugojno i Srebrenica 6, Banja Luka, Jajce i Sanski Most 7, Gradačac, Prijedor, Sarajevo i Tuzla 8, Bijeljina, Doboj i Zenica 9, Zvornik 10, Mostar 13 i Neum i Trebinje 14.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 4hPa je veći od normalnog i opada.

U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne danas će biti vedro. U većem dijelu Bosne više oblačnosti bit će prijepodne. Sredinom dana se očekuje sunčanije vrijeme.

Poslijepodne se očekuje novo naoblačenje sa sjevera koje će u večernjim satima i u noći na srijedu u Bosni usloviti kišu. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje od 22 do 25 stepeni.

U Sarajevu prijepodne će biti oblačno. Sredinom dana očekuje se smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje doći će u noći i uslovit će slabu kišu. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.