Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

relej na humu

Na Dan državnosti BiH simbol Sarajeva obojen u plavo

hum

Autor projekta iluminacije objekta koji je oštećen početkom agresije na BiH, i koji predstavlja simbol otpora, je jedan od vodećih eksperata u ovoj oblasti, arhitekta i dizajner svjetla Srđa Hrisafović

Povodom Dana državnosti BiH večeras je svečano pušteno u funkciju osvjetljenje relejne stanice na Humu. Osvjetljenje su zajedno upalili ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić i ministar finansija Amel Kovačević što je pozdravljeno aplauzom prisutnih zvaničnika i građana.

Radi se o projektu osvjetljenja značajnih objekata u KS koje finansira Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS.

Autor projekta iluminacije objekta koji je oštećen početkom agresije na BiH, i koji predstavlja simbol otpora, je jedan od vodećih eksperata u ovoj oblasti, arhitekta i dizajner svjetla Srđa Hrisafović.

“Odlučili smo da u sklopu obilježavanja Dana državnosti naše domovine osvjetlimo ovaj objekat i na taj način pošaljemo snažnu poruku antifašizma i zajedništva. Relej na Humu je simobl otpora. Rasvjeta koja je postavljena na ovom objektu je mobilnog karaktera, što znači da će se moći koristiti i za osvjetljenje drugih važnih kulturno-historijskih objekata u KS”, rekao je ministar Srđan Mandić.