na putu za Manjaču

Na Dan vojske RS-a: Defile američkih vojnih trupa kroz Banju Luku

IMG-5a224033b84196bef759609ad6780071-V-768×432

Američki vojnici i oficiri učestvovaće na velikoj vojnoj vježbi na Vojnom poligonu bivše JNA na Manjači, skupa sa pripadnicima Oružanih snaga BiH

Slučajno ili ne, upravo na Dan Vojske RSameričke trupe defiluju Banjom Lukom. U pratnji Vojne policije Oružanih snaga BiH i policije RS-a, koje su pratile i obezbjeđivale kolonu teških američkih kamiona sa naoružanjem i vojnicima, ne dozvoljavajući građanima da im se približe, prije nešto više od pola sata konvoj američkih vojnih vozila prošao je kroz Banju Luku na putu za Manjaču, objavio je na svom blogu Nebojša Vukanović, zastpunik SDS-a u Skupštini RS-a.

Konvoj vojnih vozila privukao je veliku pažnju Banjalučana koji su se čudili otkud američka vojska i vojnici u centru najvećeg grada Republike Srpske, navodi dalje Vukanović.

Američki vojnici i oficiri učestvovaće na velikoj vojnoj vježbi na Vojnom poligonu bivše JNA na Manjači, skupa sa pripadnicima Oružanih snaga BiH.

Američki vojnici su u Banjoj Luci uprkos tvrdnjama Milorada Dodika da je vježba na Manjači „online“, te ranijih najava da će okupiti 30 000 svojih pristalica da zaustavi američke trupe i blokira Manjaču, zaključuje Vukanović.

Fotografije američkih vojnih vozila u Banjoj Luci objavio je i kolumnista Fokusa Srđan Puhalo uz komentar: “NATO piči kroz Banju Luku”.