Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bihamk

Na dva granična prijelaza duge kolone vozila na izlazu iz BiH

Foto: HAK

Napominje se da od danas preko graničnog prijelaza Hadžin Potok-Bogovolja, više nije dozvoljen međunarodni promet putnika, već samo pogranični promet

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja od 10 do 30 minuta.

Napominje se da od danas preko graničnog prijelaza Hadžin Potok-Bogovolja, više nije dozvoljen međunarodni promet putnika, već samo pogranični promet. Istovremeno, od danas, se za međunarodni promet putnika, otvaraju pogranični granični prijelazi: Duži-Imotica, Čitluk-Jovića Most, Drinovci-Sebišna i Drinovačko Brdo-Slivno, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Foto: BIHAMK
Bosanska Gradiška

Početak radne sedmice mnogi će iskoristiti za polazak na godišnji odmor, pa se mole vozači da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Za danas su najavljene visoke dnevne temperature, pa tokom dužih putovanja pravite češće pauze.

Foto: BIHAMK
Izačić

Za oni koji tek planiraju putovati, savjet da prije polaska provjere ispravnost vozila i da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za vozilo. Na vrijeme se informišite o stanju na putevima i graničnim prijelazima.