Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Problemi sa snijegom

Na dva mjesta na magistralnom putu M17 obustavljen saobraćaj

ivan – obustava saobracaja

Ponovo je zbog popriječenih teretnih vozila obustavljen saobraćaj i na regionalnom putu R-445 Nemila-Zenica

Zbog intenzivnih sniježnih padavina i zaleđenog kolovoza trenutno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-17 Konjic-tunel Ivan (Bradina).

Zbog popriječenog teretnog vozila obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Maglaj-Žepče, kod mjesta Goliješnica.

Ponovo je zbog popriječenih teretnih vozila obustavljen saobraćaj i na regionalnom putu R-445 Nemila-Zenica.

Trenutno je na snazi zabrana saobraćanja za teretna vozila na području Romanije.

Na većini puteva u višim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolovozu, tako da je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca.

Na putevima u jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose, na pojedinim dionicama visine do 50 cm. Izdvajamo put Livno-Bosansko Grahovo-Strmica. Sniježnih nanosa ima i na putu Livno-Šuica. U nižim predjelima kolovoz je mokar i djelimično zasniježen. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju i da na put ne kreću bez zimske opreme.

S obzirom da se očekuju intenzivnije sniježne padavine i jači udari vjetra, rad zimskih službi podiže se na veći stepen pripravnosti. Također, policija će iz saobraćaja isključivati vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu.