Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubijeni na dužnosti

Na godišnjicu ubistva policajaca Šehovića i Vujinovića bit će otkriveno spomen-obilježje

adisdavor

Policajci Šehović i Vujinović ubijeni su u rano jutro 26. oktobra prošle godine na Alipašinom Polju

Na prvu godišnjicu smrti policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića koji su ubijeni na dužnosti 26. oktobra 2018. godine, u subotu će biti otkriveno spomen-obilježje na mjestu ubistva u Geteovoj ulici broj 1.

Ovu informaciju za Novinsku agenciju Patria potvrdio je Sadik Ećo, predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo. Istog dana u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu bit će održan i 1. memorijalni turnir u malom nogometu „Adis i Davor“ na kojem je učešće potvrdilo 26 ekipa iz policijskih agencija u BiH.

„Turnir zajednički organizira Sindikat sa Ministarstvom unutrašnjih poslova KS i Upravom policije MUP KS. Počinje u subotu u 8 sati, s tim da je u 10 sati predviđeno otkrivanje spomen-obilježja na mjestu stradanja naših kolega. Nakon toga bit će položeno i cvijeće na mezarju u Buča Potoku i groblju Sveti Josip“, kazao je Ećo za Patriju.

Policajci Šehović i Vujinović ubijeni su u rano jutro 26. oktobra prošle godine na Alipašinom Polju kada je na njihov službeni automobil ispaljen rafal nakon što su naišli na kradljivce automobila. Do danas njihovo ubistvo nije rasvijetljeno, a istragu vodi Tužilaštvo KS. Srećko Trifković i Miloš Obradov sumnjiče se da se dovode u vezu s ubistvom policajaca, ali do danas nije otkriven izvršilac kao ni nalogodavac ovog ubistva koje je uzdrmalo sarajevsku policiju i javnost.

I Trifković i Obradov pušteni su iz sarajevskog pritvora i prebačeni u Banja Luku gdje su osumnjičeni za dovođenje u vezu sa ubistvom Darka Ostojića zvani Šijan i pokušajem ubistva njegove supruge 5. septembra 2018. godine u Banja Luci. Tužilaštvo KS do danas nije donijelo konačno tužilačku odluku u slučaju ubistva Šehovića i Vujinovića.