BiH

BIHAMK

Na GP Bosanska Gradiška pojačan promet teretnih vozila

13/05/2020

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze opreznije i da se obavezno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze opreznije i da se obavezno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Na magistralnom putu Srebrenik – Orašje obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica. Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika su preusmjerena obilaznicom u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica – raskrsnica Vučkovci – Srnice – Bukva – regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje – Špionica.

Danas počinju radovi na izgradnji trake za spora vozila na planinskom prevoju Komar na magistralnom putu Donji Vakuf – Turbe. Za vrijeme izvođenja ovih radova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Kladanj – Tuzla u mjestu Vitalj zbog klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafori)

Na magistralnom putu Doboj – Derventa izvode se sanacioni radovi, zbog čega se od sedam do 18 sati saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na području RS-a na snazi je potpuna zabrana kretanja u vremenu od 22 sata do 5 sati ujutro, a na području Distrikta Brčko od 23 do 5 sati.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača. Državljani Srbije mogu ući u Srbiju, uz negativan test na COVID-19 (ne stariji od 72 sata) i prijavu u konzulatu Srbije u zemlji gdje se trenutno nalaze.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.