Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BIHAMK

Na GP Bosanska Gradiška pojačana frekvencija vozila u oba smjera

GRADISKA1

Iako su uslovi za vožnju danas povoljni, mole sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise

Pojačana je frekvencija vozila na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Iako su uslovi za vožnju danas povoljni, mole sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

U toku su radovi u tunelima Čaklovići (Tuzla – Kalesija) i Crnaja (Konjic – Jablanica), zbog čega se tokom noći u oba tunela obustavlja saobraćaja, a tokom dana saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Doboj – Rudanka, Ustikolina – Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Stolac – Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje – Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići – Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila u oba smjera, dok su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja do 30 minuta.