Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stanje na putevima

Na GP Bosanski Brod pojačana frekvencija vozila

guzve-granica123

Zbog saobraćajne nezgode koja se noćas dogodila u mjestu Donja Lučka (M-4.2 Cazin – Velika Kladuša) saobraćaj i dalje obustavljen te preusmjeren na lokalne obilaznice

Na Graničnom prelazu Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila u oba smjera. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta, objavili su u četvrtak ujutru iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Dodaju da je zbog saobraćajne nezgode koja se noćas dogodila u mjestu Donja Lučka (M-4.2 Cazin – Velika Kladuša) saobraćaj i dalje obustavljen te preusmjeren na lokalne obilaznice.

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 0.30 do 1.30 sati, od dva do 3.30 i od četiri do 5.30. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila – Tetovo – Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi – Sarajevo sjever u dužini od dva kilometra vozila saobraćaju dvosmjerno.

Naizmjenično, jednom trakom zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se na putnim pravcima: Ključ – Lanište, Srebrenik – Orašje (sanacija tunela Ormanica) Olovo – Kladanj, Semizovac – Vogošća, Stolac – Neum, Cazin – Srbljani, Ustiprača – Goražde – Ustikolina, kao radovi u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive) i Mostaru.

Radovi na sanaciji rasvjete izvode se u noćnim satima u tunelu Jelašje na magistralnom putu M-17 Konjic – Jablanica. Za vrijeme izvođenja radova, kroz tunel se saobraća jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići, zaključuju iz BiHAMK-a.