BiH

novo sarajevo

Na gradilištu bazena Dobrinja danas ugrađeno 850 kubika betona

08/08/2019

Izgradnja otvorenih bazena dio je projekta sportsko – rekreacionog centra Dobrinja, jednog od najznačajnijih infrastrukturnih projekata Općine Novi Grad Sarajevo

Radnici građevinske firme Unigradnja jutros su počeli betoniranje temeljne ploče budućih otvorenih bazena na Dobrinji, u koju će do kraja dana biti ugrađeno oko 850 kubika betona.

Po riječima Hameda Osmankovića, šefa gradilišta od jutros je u ploču ugrađeno oko 600 kubika betona, a do kraja dana potrebno je ugraditi još 250 kubika. To je jedan ciklus koji se ne može prekidati. Za pripremu ploče ugrađeno je oko 950 tona armature. Naredna faza je vertikalna konstrukcija.

– Nakon ovih radova pristupit će se izradi zidova, preliva i cjevnih razvoda za bazen, a to bi trebalo biti gotovo za mjesec. U proteklom periodu smo uradili konstrukciju pratećeg objekta, gdje će biti smješetena kompletna bazenska tehnika budućeg bazena, postrojenje za prečišćavanje vode – rekao je Osmanković, dodajući da je početku izgradnje bazena prethodilo izmještanje instalacija koje su se nalazile na ovoj i susjednim lokacijama, a izgrađena je i nova naseljska kanalizacija, što je bilo uslov za početak izgradnje samog objekta.

Izgradnja otvorenih bazena dio je projekta sportsko – rekreacionog centra Dobrinja, jednog od najznačajnijih infrastrukturnih projekata Općine Novi Grad Sarajevo. Njegovom izgradnjom stanovnici najmnogoljudnije općine u BiH po prvi put će dobiti otvorene bazene s pratećim sportsko – rekreacionim sadržajima koji će se moći koristiti tokom cijele godine.

U sklopu kompleksa predviđena je izgradnja jednog velikog otvorenog i manjeg bazena za djecu, ali i sportski tereni za odbojku na pijesku i ugostiteljski sadržaji, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.