Na graničnim prelazima pojačana frekvencija vozila

doljani guzve
Ilustracija

Pojačana je frekvencija vozila na graničnim prijelazima Doljani, Prisika, Izačić i Bosanski Brod, a tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila na većini graničnih prijelaza, posebno na jugu BiH.

Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Jutros je iz Bihaća krenula memorijalna trka i supermaraton „Ne zaboravimo“ koji će se trčati na relaciji Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ-Travnik-Lašva-A-1 Sarajevo sjever-Semizovac-Olovo-Kladanj-Potočari. Planirani dolazak u Potočare je 10. jula. Vozači se mole da budu oprezni u trenutku prolaska učesnika maratona i da poštuju upute policijske pratnje.