BiH

BIHAMK

Na graničnim prelazima povremeno pojačan promet vozila

05/08/2021
Ilustracija

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na dionicama: Srebrenik - Orašje (Ćehaje), Doboj - Rudanka i Hutovo - Stolac (Cerovica)

Kolovoz je jutros mokar u sjeverozapadnim krajevima Bosne i Hercegovine, dok se u ostatku zemlje saobraća po suhom kolovozu. Zbog očekivanog pojačanog prometa vozila tokom dana iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) vozalima su savjetovali oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han – Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na dionicama: Srebrenik – Orašje (Ćehaje), Doboj – Rudanka i Hutovo – Stolac (Cerovica).

Na graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.