Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na graničnim prijelazima pojačan promet vozila

neum – granica

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća nesmetano, uz slabu do umjerenu frekvenciju vozila.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju (uključujući motocikliste, bicikliste i pješake) da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Povremene kraće obustave saobraćaja, od 08.00 do 16.00 sati, mogu se očekivati svakim danom na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Osojnica, gdje su u toku radovi na deminiranju terena.

Na dionicama s aktuelnim sanacionim radovima saobraća se usporeno ili uz kraća zadržavanja. Izdvajaju se putni pravci: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Zbog izvođenja sanacionih radova na regionalnom putu R-445 Semizovac-Ilijaš-Visoko, dionica Most na Stavnji-Lješevo saobraćaj je potpuno obustavljen. Alternativni pravci za vrijeme obustave su autoput A1 i regionalni put Podlugovi-Breza-Prhinje-Gračanica-Visoko.

Na graničnim prijelazima pojačan je promet vozila. Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se 40-60 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prijelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.