Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na graničnom prelazu Doljani čeka se do dva sata

BiH

doljani

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Doljani na prelazak granice u oba smjera čeka se do dva sata, dok se na graničnom prelazu Gabela Polje na izlazu iz BiH čeka do 40 minuta, istakli su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) u današnjem izvještaju od 13:30 sati, javlja Anadolu Agency (AA).

“Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta. Podsjećamo vozače da je GP Gabela Polje privremeno otvoren kao međunarodni granični prelaz do 1. oktobra. Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja“, poručili su iz BIHAMK-a.

Zbog protesta građana u prekidu je odvijanje saobraćaja na graničnom prelazu Orašje, kao i na dionici magistralnog puta M-14.1 Odžak-Modriča (na izlazu iz Odžaka) i na dionici regionalnog puta R-464 Orašje-Bosanski Šamac u mjestu Domaljevac.

“Na autoputu A-1 na dionici Visoko-Dobrinje izvode se radovi na sanaciji dilatacionih naprava na mostu M6 zbog čega se saobraćaj preusmjerava iz vozne u preticajnu traku i obratno. Saobraćaj se odvija usporeno i na dionici Podlugovi-Sarajevo Sjever- Podlugovi zbog radova obnavljanja isprekidane linije. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju najavljenim radovima“, navode iz BIHAMK-a.