Na Grbavici se otvara dvorana vrijedna devet miliona KM

dvorana grbavica 1

U petak, 18. marta 2016. godine u 17 sati bit će upriličeno svečano otvaranje sportske dvorane na Grbavici. Ova multifunkcionalna dvorana trećoj je po veličini u Kantonu Sarajevo i ispunjava sve evropske standarde za dvoranske sportove, a osposobljena je i za organiziranje kulturnih i sajamskih sadržaja.

Na osnovu procjena i iskazanih potreba građana Općine Novo Sarajevo, a u cilju poboljšanja stanja u oblasti sporta, naručito sportskih klubova Željezničar, te ostalih sportskih udruženja, Općina je gotovo u cijelosti finansirala izgradnju sportske dvorane, čija je vrijednost oko devet miliona KM.

“Izgradnja sportske dvorane počela je u septembru 2010. godine. Prva faza radova podrazumijevala je građevinsko-zanatske radove, u drugoj su okončani radovi na razvodu grubih instalacija, dok se treća faza odnosila na nabavku i montažu sportske i druge opreme za dvoranu. Radujemo se što ćemo za samo nekoliko dana za građane Sarajeva otvoriti vrata ove dvorane”, poručio je Nedžad Koldžo, načelnik općine Novo Sarajevo.

Prvi nivo sportske dvorane čine podzemna garaža, te prostorije predviđene za kuglanu i streljanu. Drugi nivo je velika dvorana, odnosno igralište opremljeno teleskopskim sjedištima, malom salom za stoni tenis i borilačke sportove, svlačionicama i ostalim pomoćnim prostorijama za sportiste.

dvorana grbavica

Treći nivo su tribine i VIP lože, te sala za fitnes, dok četvrti nivo čine novinarske kabine i prostorije za upravu.

“Od viših nivoa vlasti jedino je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, s novčanim iznosom od 1.200.000 KM pomoglo izgradnju dvorane i prepoznalo značaj ovog sportskog objekta za poboljšanje kvalitete života građana. Vlada Republike Slovenije putem Centra za međunarodnu saradnju i razvoj sufinansirala je nabavku sportske opreme u vrijednosti od 240.000 eura,“ istakao je Koldžo.

Svečanost otvorenja sportske dvorane na Grbavici svojim prisustvom uveličat će predstavnici vlasti, ambasadori, uvaženi gosti i prijatelji, kao i brojni građani Sarajeva. Posjetitelje očekuje bogat programski sadržaj.

Prisutne će zabavljati Mladen Vojičić Tifa, Eldin Huseinbegović i Mirza Šoljanin, horovi i baletske grupe, dok je za kraj manifestacije ostavljena poslastica za ljubitelje košarke. Juniori KK Bosna i KK Sparsi odmjerit će snage na terenu i odigrati prvu utakmicu u sportskoj dvorani Grbavica.

SPONZORI MANIFESTACIJE: BH telecom, UniCredit banka, Centrotrans – Eurolines, Teloptic doo, Amko Komerc d.d., Unigradnja, SarajevoGas, Penny plus, slastičarna „Palma“, Sprind, MBA Centar.