Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na grob sarajevskih Romea i Julije ostavljena crvena ruža (FOTO)

BiH

boskoadmira2

Na grobu Admire Ismić i Boška Brkića para koji je na današnji dan 1993. godine ubijen snajperskim hicima dok su pokušavali izaći iz opkoljenog Sarajeva danas je ostavljena crvena ruža, kao simbol njihove velike ljubavi.

Članovi porodica odavno već ne dolaze, ali svježe cvijeće ostavljaju brojni turisti koji žele odati počast sarajevskom Romeu i Juliji, piše agencija Patrija.

boskoadmira

Slika zagrljenih Boška i Admire simbol je njihove velike ljubavi, jedne od simbola Sarajeva koje je uvijek bilo spoj različitosti nacija, kultura, religija, suživota i ljudskosti.

Prije 22 godine ubijeni su sarajevski Romeo i Julija (VIDEO)

Kako su rekli iz KJKP “Pokop”, njihov grob godinama posjećuju turisti koji su putem medija doznali za jednu takvu ljubavnu priču. Građana Sarajeva sve je manje, a na njih polako pada zaborav.

boskoadmira1

Admira i Boško, djevojka i mladić različitih vjera, nisu znali za razlike, maštali su o zajedničkom životu, vjerovali da ih ništa ne može razdvojiti. Voljeli su se pod sarajevskim nebom, vjerovali da ljudskost, dobrota i ljubav mogu pobijediti rat, mržnju i svo zlo koje se nadvilo nad Sarajevom. No, desilo se ono najgore, ali i u smrt su otišli zajedno…