Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

12 na intezivnoj njezi

Na hospitalizaciji u Covid odjelu srajevske Opće bolnice 70 pacijenata

Bolnica u Sarajevu u kojoj se liječnici i pacijenti bore s virusom COVID-19
02.04.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U sarajevskoj Opcoj bolnici ukupno je 186 hospitaliziranih usljed zaraze virusom Covid-19. Ukupno 10 pacijenata je na intenzivnoj njezi, a cetiri na respiratoru. 1. travnja je, nakon dugo vremena, bio prvi dan bez smrtnih slucajeva. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Tokom jučerašnjeg dana u Opću bolnicu je ukupno na hospitalizaciju primljeno 39 pacijenata, a 42 su otpuštena iz bolnice

U protekla 24 sata u Covid odjel Opće bolnice “ Prim. dr. Abdulah Nakaš” na hospitalizaciju je primljeno osam pacijenata.

Od ukupno 70 pacijenata, koliko ih je jutros na bolničkom liječenju u Covid odjelu, 12 je na intenzivnoj njezi, dva pacijenta su na respiratoru invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, 4 su na respiratoru neinvazivnoj ventilaciji i šest pacijenata je na visokom protoku kiseonika.

Tokom jučerašnjeg dana u Opću bolnicu je ukupno na hospitalizaciju primljeno 39 pacijenata, a 42 su otpuštena iz bolnice.

Jučer je urađeno 1.272 pregleda, 24 operacije, tri poroda i pruženo je 5.768 zdravstvenih usluga, saopćila je Press služba Opće bolnice “ Prim. dr. Abdulah Nakaš.