Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lokvice - Golo Brdo

Na Igmanu potraga za posmrtnim ostacima žrtava s područja Donjih Hadžića

Ekshumacija-Igman222

Potraga se nastavlja za posmrtnim ostacima najmanje pet osoba, od koji su tri žrtve ženskog spola, saopćeno je iz Tužilaštva BiH

Istražitelj Tužilaštva BiH i danas se nalazi na terenu na lokalitetu Lokvice-Golo Brdo na planini Igman, gdje će se nastaviti potraga za posmrtnim ostacima žrtava bošnjačke nacionalnosti s područja Donjih Hadžića, nestalih u ljeto 1992. godine.

Nakon što je s prve lokacije izvađeno ukupno 12 tijela žrtava, pretraga se nastavlja na drugoj lokaciji na širem lokalitetu od ukupno tri lokacije za koje prema inicijalnim informacijama i izjavama svjedoka, postoji mogućnost da se nalaze tijela određenog broja žrtava. Riječ je o prirodnim jamama-vrtačama, te je pristup lokacijama dosta otežan.

Potraga se nastavlja za posmrtnim ostacima najmanje pet osoba, od koji su tri žrtve ženskog spola, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U potrazi za posmrtnim ostacima, koriste se i tehnička pomagala (detektori metala), koji su na prvoj lokaciji otkrili veću količinu čahura i metaka, koji su ukazali na masovnu grobnicu.

Lokacija masovne grobnice locirana je nakon dugotrajnih i višestrukih provjera, te drugih procesnih i zahtjevnih stručno-tehničkih radnji poduzetih na temelju naredbi i pod nadzorom Tužilaštva BiH uz naredbe Suda BiH.

Traganje za posmrtnim ostacima, nastavlja se i u narednim danima.

Iz Tužilaštva navode i kako je FUCZ uklonila pronađenu eksplozivnu napravu na putu ka drugoj lokaciji.