Ljubuški

Na inicijativu uruženja “EKO ZH”: Sanirana ilegalna deponija u Klobuku

deponja

Inicijativa je podržana u okviru projekta “Misli o prirodi!”, koji provodi Centar za promociju civilnog društva (CPCD), u okviru kojeg je osnovan i “EKO HUB” Široki, a kojim koordinira udruga “EKO ZH” te financijski podržava Švedska

Nakon provedenog zakonskog postupka Službe za inspekcijske poslove Inspektorata Grada Ljubuškog, poduzeće “ALBA BH” iz Mostara saniralo je ilegalnu divlju deponije otpada u naseljenom mjestu Klobuk.

Riječ je o lokalitetu “Crkvina”, naselje Kaple Mala, a u akciji su sudjelovali mjesna zajednica Klobuk i udruženje “EKO ZH” iz Širokog Brijega.

“MZ Klobuk je poduzela aktivnosti na budućem legalnom zbrinjavanju otpada tokom čišćenja predmetnog groblja, što će pridonijeti smanjenju onečišćenja tla te podzemnih i površinskih voda”, saopćeno je iz udruge “EKO ZH”.

Inicijativa je podržana u okviru projekta “Misli o prirodi!”, koji provodi Centar za promociju civilnog društva (CPCD), u okviru kojeg je osnovan i “EKO HUB” Široki, a kojim koordinira udruga “EKO ZH” te financijski podržava Švedska.