Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

promjenjivo vrijeme

Na jedan dan stiže nam ljeto, biće preko 25 stepena. Nakon toga kiša i snijeg

Izvor: BHmeteo

Do kraja ove sedmice biće još padavina, prve od sutra navečer a druge u nedjelju

U Bosni i Hercegovini danas će veći dio dana biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Naoblačenje sa zapada će usloviti kišu se očekuje tokom noći na petak.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na jugu zemlje do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura od 15 do 20 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 1 stepen, najviša dnevna oko 18 stepeni.

BHmeteo: U subotu ljetni dan

Do kraja ove sedmice biće još padavina, prve od sutra navečer a druge u nedjelju. U subotu najtoplije uz lokalno moguće ljetnih +25 °C, javlja BHmeteo.

U četvrtak ujutro lokalno moguć mraz, a po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Kasnije veći dio dana se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Krajem dana sa sjeverozapada postepeno naoblačenje koje će u večernjim satima donijeti najprije Krajini kišu.

Jutarnja temperatura u četvrtak -2 do 4, lokalno do 6 °C. Dnevna temperatura 15 do 21, u Krajini lokalno do 23 °C. Vjetar slab do umjeren većinom sjeverni i sjeverozapadni, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jugozapadni smjer.

Od noći na petak pa do petka poslijepodne uz naoblačenje kiše će biti u većem dijelu zemlje. Na višim planinama lokalno može biti malo snijega. Krajem dana padavine prestaju, a navečer će dolaziti do postepenog smanjenja oblačnosti. Najviše padavina u Krajini uz većinom 3 do 7 mm, a najmanje u Hercegovini gdje tokom petka moguće da bude dužih sunčanih perioda.

Do kraja ove sedmice biće još padavina, prve od sutra navečer a druge u nedjelju(24.03.). U subotu najtoplije uz lokalno…

Posted by BHMETEO.ba on Wednesday, March 20, 2024

Jutarnja temperatura u petak 4 do 8, lokalno do 10 °C. Dnevna temperatura 12 do 18, u Hercegovini 17 do 22 °C. Vjetar sla do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

U subotu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i toplo. Navečer i u noći na nedjelju postepeno porast oblačnosti sa sjeverozapada.

Jutarnja temperatura u subotu 2 do 6, lokalno do 10 °C. Dnevna temperatura 16 do 22, lokalno na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 25 °C. Vjetar većinom umjeren do lokalno na udare jak jugozapadni.

Nedjelja će uz naoblačenje donijeti padavine širom zemlje. Kišu, a na planinama snijeg. Zahladnit će. U ponedjeljak padavine prestaju uz razvedravanje, a od utorka prema trenutnim prognozama strujanja će okretati na jugozapadna uz porast temperature ali bi se zadržalo i dalje promjenjivo vrijeme.