Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bratunac

Na koronavirus pozitivna tri člana jedne porodice

koronavirus (1)

Štab je odlučio da se danas, s ciljem zaštite stanovništva, izvrši dezinfekcija svih javnih površina na širem području Pobrđa

Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije opštine Bratunac potvrđeno je da su tri člana jedne porodice iz sela Pobrđe u ovoj lokalnoj zajednici pozitivna na virus korona i da su smještena u odgovarajuće zdravstvene ustanove, dok je četvrti član domaćinstva negativan i nalazi se u kućnoj izolaciji.

“Testirano je 17 lica koja su bila u kontaktu sa članovima tog domaćinstva. Niko od njih nije pozitivan na virus korona”, saopštio je članovima Štaba načelnik opštine Nedeljko Mlađenović, navodeći da se trenutno u kućnoj izolaciji nalazi 15 osoba.

Štab za vanredne situacije u Bratuncu danas je razmatrao trenutno stanje i poštovanje mjera zaštite koje se, više od tri mjeseca, provode s ciljem da se stanovništvo ove opštine zaštiti od virusa korona.

Mlađenović je naglasio da će opština, u saradnji sa Crvenim krstom, na odgovarajući način pomoći oboljeloj porodici kako bi njeni članovi lakše prevazišli situaciju u kojoj su se našli.

Štab je odlučio da se danas, s ciljem zaštite stanovništva, izvrši dezinfekcija svih javnih površina na širem području Pobrđa.

Mlađenović je pozvao građane ove opštine da se pridržavaju svih uvedenih mjera zaštite, koje mogu da smanje rizik prenošenja virusa korona. On je naglasio da je veoma važno da se pridržavaju fizičke distance i da obavezno nose zaštitne maske u zatvorenom prostoru na javnim mjestima.