Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Mošćanici se gradi još jedno igralište

IMG_8788

Počela je izgradnja sportskog igrališta u ulici Ablagijin sokak i to će biti drugo igralište koje će se ove godine izgraditi na Mošćanici. Investitor je Općina Stari Grad, dok će radove izvoditi firma „Dinalsa“ iz Sarajeva, a za izgradnju novog sportskog igrališta izdvojeno je oko 35.000 konvertibilnih maraka.

S obzirom da je Mošćanica najveća starogradska mjesna zajednica, te da njeni najmlađi stanovnici jedino dječije igrališe imaju uz OŠ „Vrhbosna“, odlučeno je da se ove godine radi na još dvije lokacije i to u ulici Ablagijin sokak i u ulici Čorbadži dede Mustafage (u blizini Mosta bosansko-turskog prijateljstva).

U Ablagijinom sokaku nova sportska ploha će biti dimenzija 10×20 metara i imat će betonsku podlogu. Teren će biti ograđen zaštitnom ogradom, sa ulaznom kapijom. U završnim radovima planirano je iscrtavanje terena, te postavljanje golova za mali nogomet.Teren je očišćen i trenutno se radi priprema lokacije za postavljanje betonske ploče dimenzija 10×20 metara i izradu temelja.

Istovremeno, na Obhodži se gradi igralište za mali nogomet u ulici Čorbadži dede Mustafage.

Igralište će biti dimenzija 25x15metara sa betonskom podlogom i pratećim mobilijarom, a planirana je i izgradnja pristupnog puta, te rješavanje odvodnje površinskih voda. Projekat je vrijedan preko 77.000 KM.

Do kraja godine u Starom Gradu će biti sagrađeno sedam igrališta ukupne vrijednosti oko 400.000 KM. Dječija igrališta na Vratniku i Širokači, u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ završena su početkom godine, dok je u toku gradnja igrališta u Babića bašči – u okviru istog projekta. Osim toga, završava se izgradnja multifunkconanog sportskog terena na Mihrivodama-„Bijela bašča“, a do kraja godine izgradit će se i košarkaško igralište u Nadmlinima, na Kovačima.