Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Na nekoliko graničnih prelaza na izlazu iz BiH duža zadržavanja

17/06/2018

Duža zadržavanja bilježe se na izlazu iz Bosne i Hercegovine (BiH) na graničnim prelazima Doljani, Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje. Na ostalim graničnim prelazima pojačana je frekvencija vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, prenosi Anadolu Agency (AA)

Pojačan je intenzitet saobraćaja i na lokalnim izletištima, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozorili su na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Povodom praznika Ramazanskog bajrama, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.