Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na ovom graničnom prijelazu na ulazak u Hrvatsku čeka se dva sata

BiH

brcko granica333

Na mnogim graničnim prijelazima Hrvatske sa susjednim zemljama zabilježena su duža zadržavanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Tako se na graničnim prijelazima između Bosne i Hercegovine i Hrvatske čeka između pola i dva sata, saopćio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na GP Slavonski Brod/Bosanski Brod na ulazu u Hrvatsku čeka se pola sata, dok na izlazu nema dužih zadržavanja. Situacija je nešto drugačija gdje se na GP Jasenovac (Draksenić) na ulazu čeka sat vremena, a na izlazu 20 minuta. Situacija je slična i na GP Hrvatska Kostajnica (Bosanska Kostajnica). Sat vremena se čeka i na ulazu na GP Gornji Brgat (Ivanica), a na izlazu nema dužih zadržavanja. Ipak, zadržavanja od dva sata na ulazu u Hrvatsku zabilježena su na GP Hrvatska Dubica (Bosanska Dubica) dok na izlazu nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu između Crne Gore i Hrvatske Karasovići (Sutorina) na ulazu u zemlju čeka se 15 minuta, a na izlazu dva sata.

Na graničnim prijelazima između Mađarske i Hrvatske, kao i Slovenije i Hrvatske čeka se između 20 i 45 minuta.

Zadržavanje od sat vremena zabilježeno je na ulazu, ali i izlazu na graničnom prijelazu Bajakovo, Batrovci, granica između Srbije i Hrvatske.