Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na ovom graničnom prijelazu u BiH danas će biti obustavljen saobraćaj

BiH

granicni3334
Ilustracija

Pojačan je intenzitet saobraćaja ka lokalnim izletištima, kao i povremeno na graničnim prelazima. Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine nisu duža od 30 minuta. Danas od 11:30 do 12:30 sati doći će do obustave saobraćaja na GP Bosanska Gradiška, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

Vozačima se savjetuje opreznija vožnja, prilagođena trenutnom stanju i uslovima na putu. Budući da su vremenske prilike povoljne, uvećan je broj biciklista i motociklista u saobraćaju zbog čega je nužan dodatni oprez.

Zbog Međunarodnog dana rada, 1. maja, do sutra do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH).

Za vrijeme praznika smanjen je obim sanacionih radova, zbog kojih dolazi do izmjena režima saobraćanja. Na mjestima gdje je postavljena privremena signalizacija, njeno poštivanje zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić zbog aktivnih klizišta.