fhmz i bihamk

Na planinama noćas bilo i snijega

Jesen u Sarajevu
Foto: Armin Durgut/PIXSELL/Arhiv

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Na planinama je zabilježen slab snijeg, saopštili su iz Federalnog hoidro-meteorološkog zavoda (FHMZ).

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saopštili su iz BiHAMK-a.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Konjic-Jablanica (u mjestu Lendava), Lukavac-Gračanica (u mjestu Sižje) i Tuzla-Kalesija (u mjestu Miljanovci).

Zbog neophodnih radova, obustavljen je saobraćaj na mostu na Ilidži (M-5 Blažuj-Stup) i preusmjeren kroz naselje Lužani.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Lokalni pljuskovi

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica 0; Livno 6; Bihać, Ivan Sedlo, Sokolac 7; Banja Luka, Bugojno, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla 9; Doboj, Široki Brijeg, Zenica 10; Mostar 12; Trebinje 13; Neum 18; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 926 hPa, za 18 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab na krajnjem sjeveru Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 12 do 18 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne. Tokom dana su mogući lokalni pljuskovi. Dnevna temperatura oko 14 °C.