Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na području Bileće i Gacka uhapšena 23 ilegalna imigranta

zenica_otkriveni_imigranti222
Ilustracija

Na području Bileće i Gacka tokom posljednja tri dana otkrivena su 23 ilegalna migranta u pokušaju da ilegalno uđu u BiH.

Iz Granične policije BiH saopšteno je da su službenici Jedinice granične policije Trebinje otkrili 13 državljana Alžira, Sirije, Maroka i Irana koji su na teritoriju BiH stigli iz Crne Gore.

U saradnji sa pripadnicima Policijske stanice Gacko otkriveno je 10 ilegalnih migranata koji su izjavili da dolaze iz Sirije, Libije, Maroka i Alžira.

Ilegalni migranti su u skladu sa Zakonom o strancima prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na dalje postupanje.

Službenici Jedinice granične policije Višegrad na graničnom prelazu Vardište nisu dozvolili ulazak u BiH za šestoro državljana Tunisa jer za to nisu ispunili uslove.

Zbog istog razloga službenici Jedinice granične policije sarajevskog aerodroma na letu iz Istanbula nisu dozvolili ulazak u BiH osmorici državljana Turske.

U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH i vraćeni su u Srbiju, odnosno u Istanbul.