BiH

Tužilaštvo BiH

Na području Bosanskog Šamca počela ekshumacija

21/04/2021

Predstavnici Tužilaštva Bosne i Hercegovine učestvuju u procesima traženja nestalih osoba i ekshumacijama u svim krajevima Bosne i Hercegovine

Na lokalitetu Kruškovo Polje, općina Bosanski Šamac, počeo je proces ekshumacije koja se vrši na lokaciji za koju postoje preliminarne informacije da bi se tu mogli nalaziti posmrtni ostaci jedne osobe, žrtve iz proteklog rata, prenosi Anadolu Agency (AA).

Istražitelj Tužilaštva BiH prisutan je na terenu na lokaciji u mjestu Kruškovo Polje, gdje u koordinaciji s tužiteljem, koordinira rad ovlaštenih službenih osoba koje učestvuju u procesu ekshumacije.

Iz Tužilaštva BiH je navedeno da se osim istražitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, na lokaciji nalaze i ljekar patolog sudbene medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, predstavnici Međunarodne komisije za ICMP-a, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA i policijski službenici PS Bosanski Šamac, koji osiguravaju lokaciju.

Predstavnici Tužilaštva Bosne i Hercegovine učestvuju u procesima traženja nestalih osoba i ekshumacijama u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.