Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na području Drvara helikopter nastavio gasiti požar

BiH

pozar_dinara_livno_1

Na području opštine Drvar požar koji se širi na Jadovniku i Zvizdaji gasio je helikopter Oružanih snaga BiH, koji i danas nastavlja gašenje vatre na ovom lokalitetu.

Požar na lokalitetu Rujište kod Mostara širi se, ali trenutno nema ugroženih objekata, a na jednom dijelu požarišta na lokalitetu Vilinog klanca teren je miniran i nepristupačan.

Iz Federalne uprave Civilne zaštite saopšteno je da je upućen zahtjev za ponovno angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH radi gašenja vatre.

Šumski požar na dijelu Čvrsnice kod Mostara i dalje je aktivan, te prijeti opasnost da se proširi na područje Grabovice, što bi imalo nesagledive posljedice po ovo područje, navode iz Uprave Civilne zaštite i dodaju da je riječ o miniranom i nepristupačnom terenu, tako da je požar moguće gasiti samo iz vazduha.

Aktivan je požar na području Kupresa, na lokalitetu Procipu i Romića gaju, gdje gori visoka šuma. Požar nije moguće gasiti sa zemlje, tako da i dalje postoji potreba za gašenje iz vazduha helikopterom Oružanih snaga BiH, ističe se u saopštenju.

Na području opštine Čapljina ugašeni su požari u Gabeli, gdje je gorjela trska i trava, te u Svitavi, gdje je gorjela veća količina biljnog otpada.

Ugašeni su požari na području Neuma gdje je gorjela trava i nisko rastinje, a u opštini Rama ugašen je požar ispod Velje Međe gdje je gorjela trava.

Na području opštine Široki Brijeg ugašen je požar na lokalitetu Crnač na otvorenom prostoru, gdje je gorjela trava i nisko rastinje.

Na otvorenom prostoru u opštini Posušje na lokalitetu Cerovi Doci i dalje je aktivan požar, ali je zbog nepristupačnosti požarišta onemogućeno gašenje.

Požar je daleko od naselja i nije prijetnja za stanovništvo i materijalna dobra, a gore trava i nisko rastinje, navode iz Federalne uprave Civilne zaštite.

U opštini Tomislavgrad intervencije na gašenju požara bile su u Paklinama, gdje si gorjeli trava i nisko rastinje, u mjestu Vinice, gdje su gorjeli trava, nisko rastinje i stare napuštene kuće, kao i u mjestu Prisoje, gdje je gorjela trava.