stanje na putevima

Na području HNK zabranjeno kretanje izvan mjesta prebivališta

mostar (1)

Jutros od 05.00 sati na području Hercegovačko-neretvanskog kantona zabranjuje se kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta

Vremenski uvjeti su povoljni i saobraća se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost i slabiji promet vozila. Upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama.

U toku su radovi na mostu ispred naplatnog mjesta Zenica jug, na autoputu A-1. Za vrijeme ovih radova saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na regionalnom putu Priboj-Sapna (dionici Rastošnica-Goduš), zbog sanacionih radova, saobraćaj se još danas obustavlja u vremenu od 07 do 19 sati. Za vrijeme ove obustave u funkciji su alternativni pravci Snježnica-Priboj-Tuzla i Sapna-Kalesija-Tuzla-Priboj.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Jutros od 05.00 sati na području Hercegovačko-neretvanskog kantona zabranjuje se kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta.

Pojačan je promet teretnih vozila na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Potpuna zabrana kretanja u BiH na snazi je od 20.00 sati do 05.00 sati ujutro.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prijelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Apeluje se na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa, saopćeno je iz BIHAMK-a.