BiH

Stanje na putevima

Na pojedinim dionicama vidljivost smanjena zbog magle ili niske oblačnosti

28/09/2021
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozoravaju i na povećanu opasnost od odrona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na pojedinim dionicama vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Kroz tunel Crnaja (na putu Konjic – Jablanica), saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju i puteve Ozimica – Topčić Polje (Donja Golubinja), Počitelj – Žitomislići (Ševaš Njive), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (kod mjesta Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno nema dužih zadržavanja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.