BiH

Firma Portal

Na pregrade od pleksiglasa u Narodnoj skupštini RS potrošeno skoro 11.000 KM

04/07/2020

Sve do polovine juna poslanici nisu zasjedali u sali zgrade Narodne skupštine, jer nije zadovoljavala epidemiološke uslove u vrijeme pandemije koronavirusa

Postavljanje zaštitnih pleksiglas pregrada u velikoj sali Narodne skupštine Republike Srpske koštalo je 9.345 KM bez PDV-a, 10.933,65 KM sa PDV-om.

Time su obezbjeđeni uslovi da poslanici zasjedaju u skupštinskoj sali i u vrijeme pandemije koronavirusa, uz poštovanje preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Radove na postavljanju zaštitnih pregrada u velikoj sali Narodne skupštine Republike Srpske izvodila je firma „Portal“, navedeno je u odgovoru generalnog sekretara entitetskog parlamenta na pitanje poslanika PDP-a Draška Stanivukovića.

Sve do polovine juna poslanici nisu zasjedali u sali zgrade Narodne skupštine, jer nije zadovoljavala epidemiološke uslove u vrijeme pandemije koronavirusa.

Nakon sjednica u zgradi Bonaskog dvora i sali Vlade RS, vratili su se u zgradu zakokodavnog doma, tek nakon ugradnje pregrada od pleksiglasa (akril), transparentnog termoplastičnog materijala koji je, vrlo česta zamjena za staklo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.