Na prijevoju Borova Glava učestali izlasci divljih konja na kolovoz

livno_konji_suica_2
Ilustracija

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom kolovozu, izuzev dionica u južnim krajevima gdje je kolovoz suh.

Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na putevima koji prolaze kroz usjeke i preko planinskih prijevoja, učestali su odroni zemlje ili kamenja. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođenu uslovima na putu.

Vozači koji se kreću preko planinskog prijevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi na izgradnji pješačkog prolaza izvode se na magistralnom putu M-17 u Konjicu, zbog čega tokom dana dolazi do usporenog odvijanja saobraćaja.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje su u toku radovi, a izdvajaju se magistralni putevi M-14.1 Odžak-Vukosavlje i M-17 u mjestu Drivuša, kao i regionalne puteve R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.