Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sipa izvršila provjeru

Na privatnim računima uhapšenih u akciji Index zatečeno 345.850 KM, svi su blokirani

univerzitet gorazde uhapšeni
Kaja Imširović, Edina Brutus, Elma Brutus, Hajriz Bećirović, Melvedin Jašarević i Damir Žuga

Ovom operativnom akcijom obuhvaćeno je više fizičkih i pravnih lica, a istražne aktivnosti se odnose na procesuiranje nezakonitosti s kojima se dovode u vezu privatne visokoškolske ustanove u Bosni i Hercegovini

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u sklopu operativne akcije “Index”, koja je realizovana pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, preduzeli mjere i radnje u okviru kojih su izvršili provjere računa u bankama za pet fizičkih lica.

Tom prilikom su za svih pet fizičkih lica izvršene privremene obustave transakcija u ukupnom iznosu od 345.850 konvertibilnih maraka i 3.365 eura.

Također, šest osoba lišenih slobode, danas je, nakon završene kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predato u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Ovom operativnom akcijom obuhvaćeno je više fizičkih i pravnih lica, a istražne aktivnosti se odnose na procesuiranje nezakonitosti s kojima se dovode u vezu privatne visokoškolske ustanove u Bosni i Hercegovini, navedeno je iz SIPA-e.

Nezvanično, uhapšeni su Damir Žuga, Hajriz Bećirović, Edina Brutus, Elma Brutus, Kaja Imširović i Melvedin Jašarević. A malverzacije su vezane za privatni Univerzitet u Goraždu.