Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na protest ili otkaz: Zaposleni moraju popuniti SNSD-ov obrazac

BiH

dodik papiti

Još dva dana ostala su do zakaznih protesta i kontraprotesta u Banjoj Luci. Kako se približava 14. maj i 12 sati, postaje sve burnije. Tako je premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio da i on ima informacije kako će iz Begrada stići ekstremisti koji će podržati kontraproteste koje organizira vladajuća SNSD i Milorad Dodik, piše novinska agencija Patria.

Dodik je optužio opoziciju da ih plaćaju stranci i organiziraju im proteste. Uzvratili su iz opozicije sa porukom da su Britanci i Turci bili kod Dodika, a ne kod njih na slavi. Dodik je pokušao preko svojih ljudi u Gradu Banjoj Luci i MUP-u RS da “legalno” zaustavi održavanje protesta.

snsd

Posljednji potez koji je povukao, jeste kako su javnost obavijestili iz PDP, obrazac koji su dobili svi zaposleni u javnim institucijama, ustanovama i preduzećima u Republici Srpskoj na koji treba da se upišu da su za „dobrovoljan“ odlazak na kontraproteste.

– U protivnom, tvrde radnici jedne ustanove, koji su iz razumljivih razloga ostali anonimni i iz tog razloga prekrili njen naziv, saopšteno im je da im ako ne odu – slijedi otkaz. Dakle, na fotografiji se jasno vidi demokratija SNSD-a i vladajuće koalicije – ili „Srcem za Srpsku“ ili otkaz!!!, navodi PDP.