BiH

BIHAMK

Na putevima smanjena vidljivost u jutarnjim satima, zbog magle

27/08/2020

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Jasen (Prozor-Jablanica) i Vinac (Jajce-Donji Vakuf)

Vozači u BiH upozoravaju se na smanjenu vidljivost u jutarnjim satima, zbog magle, a izdvajaju se dionice uz rijeke Savu, Lašvu, Spreču i Drinu. Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila, javlja Anadolu Agency (AA).

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno), svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Jasen (Prozor-Jablanica) i Vinac (Jajce-Donji Vakuf). U funkciji su alternativni pravci.

Zbog izvođenja radova na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (kod mjesta Bjelajce) do kraja mjeseca obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.
Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.
Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko, Šešlije-Modriča, Grude-Posušje-Rakitno i Kobiljača-Kiseljak-Busovača.

Od danas pa do 30.08.2020.god. obustavlja se saobraćaj u Brčkom, na magistralnom putu Brčko-Bijeljina (dionica od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice).
Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša zatvoren zbog radova. Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 sati.

Na put krećite odmorni, a ukoliko putujete na duža putovanja, pravite češće pauze. Na vrijeme se informišite o stanju na cestama i graničnim prelazima, kako bi izbjegli bespotrebna čekanja u kolonama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.