BIHAMK

Na putevima u BiH saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, učestali odroni zemlje ili kamenja

autoput-radovi

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu. Učestali su odroni zemlje ili kamenja. Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju se puteve na području Sarajeva, Tuzle, Viteza i Kiseljaka, kao i u dolinama rijeka: Bosne, Neretve, Sane, Spreče, Vrbasa i Save.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Povodom Nove godine, do 03.01.2022.god. do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz BIHAMK-a.