BiH

gužve u hrvatskoj

Na putnim pravcima prema moru je “ludnica”, čeka se i po nekoliko sati

31/07/2021

Gust je saobraćaj na graničnim prelazima sa BiH i Slovenijom u oba pravca, Mađarskom na ulasku, te sa Srbijom na izlasku iz Hrvatske, a od ranog jutra čeka se po nekoliko časova

Na putevima u Hrvatskoj ka primorju stvorene su kilometarske kolone, a na graničnim prelazima su višečasovna čekanja.

Na auto-putu Zagreb-Split-Ploče kod naplatne stanice Lučko u smjeru Zagreba kolona vozila je duga oko tri kilometara, a kod Demerje oko jedan kilometar.

Kolone vozila su i u pravcu Dubrovnika, kao i kod čvora Zadar dva i tunela Bristovac u pravcu Zagreba.

Na auto-putu Bregana-Lipovac pojačan je saobraćaj na zagrebačkoj obilaznici prema naplatnim stanicama Lučko iz pravca Jankomira i Buzina, dok je kolona automobila i teretnih vozila ispred graničnog prelaza Bajakovo duga je oko tri kilometra.

Zbog pojačanog saobraćaja na graničnim prelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona vozila duga dva kilometra koja se dijelom proteže i na istarski ipsilon.

U pravcu kopna na Krčkom mostu kolona vozila je duga oko četiri kilometra.

Gust je saobraćaj na graničnim prelazima sa BiH i Slovenijom u oba pravca, Mađarskom na ulasku, te sa Srbijom na izlasku iz Hrvatske, a od ranog jutra čeka se po nekoliko časova.

Gužve i u BiH

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnim prelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Gradina, Orašje, Doljani, Bijača, Ivanica, Izačić i Velika Kladuša, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Pojačan promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine bilježi se na graničnim prelazima Kamensko, Prisika, Hum, Deleuša i Zupci. Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.