BiH

BIHAMK

Na putnim pravcima u dolini Vrbasa i Bosne smanjena vidljivost zbog magle

29/03/2020

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila

Mjestimično smanjena vidljivost zbog magle u nedjelju ujutru se bilježi na putevima u dolini rijeka Vrbasa i Bosne, pa vozače iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) pozivaju na pojačan oprez. Pažnju skreću i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekogranični radnici službi i timova civilne zaštite, pripadnici snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osobe s boravkom u BiH, osobe koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osobe koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara). Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 18 do 5 sati. Na području Republike Srprske zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je u vremenu od 20 sati do pet sati na snazi potpuna zabrana kretanja.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.