Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BIHAMK

Na putnim pravcima u kotlinama i uz riječne tokove smanjena vidljivost

magla

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad – Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u petak ujutru je smanjena vidljivost, zbog magle. Iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), također, skreću pažnju i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz, pa apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad – Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su sanacioni radovi na dionicama M-18 Olovo – Kladanj i M-1.8 Srebrenik – Orašje (u tunelu Ormanica), pa se na mjestima izvođenja radova saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Semizovac – Vogošća, Mostar – Čitluk, Busovača – Kiseljak, Tarčin – Konjic, Cazin – Srbljani – Bosanska Krupa, Ustiprača – Goražde, Teslić – Karuše, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja, zaključuju iz BIHAMK-a.