Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svetlana Cenić

Na sajmu u Mostaru nigdje nema nijedne zastave BiH! Zašto?

cenic

Kinezi su na svojim štandovima u znak poštovanja prema domaćinima stavili zastavice BiH, “a kod nas nigdje ni na čiodi je nema”

Svetlana Cenić, ekonomska analitičarka,  kritikovala je organizatore Sajma privrede u Mostaru jer se, kako je navela, na cijeloj manifestaciji nigdje nije mogla vidjeti niti jedna zastava Bosne i Hercegovine.

– Pljujte me iz svih oruđa i oružja, ali meni je čudno da na međunarodnom sajmu u Mostaru (međunarodnom!), čiji je partner ove godine Kina, u prvom planu stoji kineska zastava, što ima smisla, ali nigdje, ama nigdje ni malecke bh. zastave! Sajam podržava i učestvuje i cijela BiH, napisala je Cenić na Twitteru.

Ona je sinoć, gostujući u programu televizije N1, dodala da su Kinezi na svojim štandovima u znak poštovanja prema domaćinima stavili zastavice BiH, “a kod nas nigdje ni na čiodi je nema”.

– Volim da se dešavaju takve privredne manifestacije, međutim, to je sve više politika, barem kada je Mostarski sajam u pitanju jer je bitno to što je došao Vučić i ko sve nije došao… Vidim, kineska zastava stoji ogromna, upečatljivo, a nigdje naše zastave. Ljudi neće da shvate, bez obzira voljeli ili ne Bosnu i Hercegovinu, ako hoće stabilnu ekonomiju, međunarodne investicije, znanje i razmjenu, onda postoji nešto što se zove protokol, a to uključuje i poštovanje vlastite zemlje – kazala je Svetlana Cenić za N1.

Cenić je kazala i koga smatra za budžetske kriminalce.

Smatra da su to osobe koje kradu, otimaju, privatizuju i kupuju djeci restorane preko leđa poreskih obveznika.

– To su oni koji od ove sirotinje i od nemoćnog puka uzimaju direktno iz džepa. To su ti budžetski kriminalci. Njih prezirem toliko da ja vama ni opisati ne mogu, naglasila je.

Cenić je takve osobe poredila sa nasilnicima koje se iživljavaju nad ženama, djecom i nemoćnima.

– To je ta vrsta kriminala i to je ta vrsta prosipanja sile, istakla je Svetlana Cenić