Banja Luka

Na sjednici NSRS sutra rasprava o rezervnom sastavu policije

narodna skupstina rs

Prethodno je u Narodnoj skupštini za sutra predviđeno razmatranje Prijedloga zakona o bezbjednosti kritičnih infrastruktura u RS

U Banjoj Luci sutra će biti nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS) na čijem dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, koji predviđa uspostavljanje rezervnog sastava policije RS-a.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i prijedloge zakona o izmjenama i dopunama zakona o javnom redu i miru te oružju i municiji.

Osim bošnjačkih i hrvatskih predstavnika vlasti u BiH, protiv formiranja rezervnog sastava policije u RS su i pojedini evropski, kao i američki zvaničnici.

Prethodno je u Narodnoj skupštini za sutra predviđeno razmatranje Prijedloga zakona o bezbjednosti kritičnih infrastruktura u RS.

Na dnevnom redu su prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dobit, društvima za osiguranje, unutrašnjem platnom prometu i fiskalnim kasama.

Poslanici bi trebalo da se izjasne i o izmjenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu, te duhanu.

U prvom dijelu sjednice entitetskog parlamenta usvojena je informacija o bezbjednosti u RS u 2018. godini i prva četiri mjeseca ove godine, kao i šest zakona te odluka o izradi Plana parcelacije za autoput i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko–Rača.