BiH

Nije bilo kvoruma

Na sjednicu Skupštine KS došli samo zastupnici SDA

28/10/2020

Opozicione stranke, tzv "četvorka" (Naša stranka, Narod i pravda, SDP i Nezavisna bosanskohercegovačka lista), ali i zastupnici DF-a, SBB-a, insistirali su da sjednica bude održana online

Zbog nedostatka kvoruma 30. radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo je prekinuta.

Sjednici je prisustvovalo samo osam zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA).

Stoga je predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik prekinuo sjednicu te kazao da će o njenom nastavku javnost biti naknadno obaviještena.

Na sjednici je trebao biti razmatran Prijedlog Zakona o dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS-u, po hitnom postupku.

Također su zastupnici trebali razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u KS, moratoriju na zapošljavanje, i drugi važni prijedlozi.

Opozicione stranke, tzv “četvorka” (Naša stranka, Narod i pravda, SDP i Nezavisna bosanskohercegovačka lista), ali i zastupnici DF-a, SBB-a, insistirali su da sjednica bude održana online zbog mjera zaštite od koronavirusa.

Nezvanično, jutros je održana sjednica Kolegija Skupštine KS koju je sazvala dopredsjedavajuća Danijela Kristić, a na sjednici je razmatran način organiziranja sjednice Skupštine KS.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.