vremenska prognoza

Na sjeverozapadu Bosne jutros pretežno oblačno, u ostatku BiH vedro

pljusak

Dnevna temperatura kretat će se od 22 do 28, na jugu od 30 do 34 stepena

Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne jutros je pretežno oblačno vrijeme. U ostatku BiH vedro. Po kotlinama centralne i istočne Bosne ima magle.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 10, Bugojno, Livno 11, Drvar, Ivan-sedlo 12, Grude, Srebrenica 13, Jajce 14, Široki Brijeg, Stolac, Tuzla 15, Bihać, Gradačac, Sarajevo, Zenica, Zvornik 16, Prijedor, Sanski Most 17, Banja Luka, Bijeljina, Trebinje 18, Mostar 19 i Neum 21, stepen.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

U Bosni će danas preovladavati umejereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Poslijepodne ili u večernjim satima ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguća kiša ili lokalni pljusak. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini vjetar prijepodne slab jugozapadni, a poslijepodne u skretanju na umjeren sjeverni. Dnevna temperatura kretat će se od 22 do 28, na jugu od 30 do 34 stepena.

U Sarajevu će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugom dijelu poslijepodneva očekuje se porast naoblake. Dnevna temperatura iznosit će oko 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.