Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na tri granična prelaza čeka se između 40 minuta i sat vremena

BiH

guzve granica

Na bh. graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, na prelazak granice čeka se od 40 minuta do sat vremena. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Slabija magla zadržala se na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim krajevima Bosne i Hercegovine, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja. Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) upozorili su na učestale sitnije odrone i savjetovali oprezniju vožnju.

Zbog radova na ulazu u tunel Oštrik na autoputu A-1, pravac Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na sanaciji dijela regionalnog puta R-444 na području Breze (naselje Mahala), saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni put M-17 lokalitete Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalni putevi R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Zbog aktivnih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Za danas je najavljena potpuna obustava saobraćaja na regionalnom putu R-445 Kakanj-Visoko-Podlugovi. Zbog izvođenja sanacionih radova na pružnom prelazu u mjestu Čatići od 12 do 15 sati saobraćaj će biti preusmjeren na autoput.