BiH

BIHAMK

Na ulazu u BiH duga kolona kamiona na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška

23/03/2020
Foto: Bihamk

Zbog sprečavanja širenja koronavirusa Hrvatska i Crna Gora zatvorili su granične prijelaze prema Bosni i Hercegovini

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema Bosni i Hercegovini za sve prelaske. Izuzetak su granični prijelazi Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Zbog sprečavanja širenja koronavirusa Hrvatska i Crna Gora zatvorili su granične prijelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na ulazu u BiH duga je kolona teretnih vozila na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Bosanska Gradiška

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 18 do 05 sati. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je potpuna zabrana kretanja na snazi od 20h do 05 sati.

Apeluje se na vozače da i unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Ugaženog snijega na kolovozu jutros ima na putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa se vozaie na tim dionicama pozivaju na maksimalno opreznu vožnju.

Izdvajaju se putni pravci: Srednje-Olovo-Kladanj, Mokro-Podromanija, Trnovo-Foča, Bugojno-Kupres-Livno, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetue opreznija vožnja i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.