BiH

putovanje samo u nužnim situacijama

Na ulazu u BiH duga kolona teretnih vozila na GP Bosanska Gradiška

22/03/2020

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a od danas je na snazi potpuna zabrana kretanja od 18 do 5 sati

Na ulazu u BiH duga je kolona teretnih vozila na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, dok na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Napominje se da je Srbija zatvorila granične prijelaze prema Bosni i Hercegovini za sve prelaske. Izuzetak su granični prijelazi Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Zbog sprečavanja širenja koronavirusa, Hrvatska i Crna Gora zatvorili su granične prijelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a od danas je na snazi potpuna zabrana kretanja od 18 do 5 sati.

Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, od 20 do 05 sati na snazi je potpuna zabrana kretanja.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da i unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Od puteva sa aktuelnim radovima u BiH izdvajaju se putevi: Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Trnovo (Krupac), Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor, Grude-Ljubuški i Jablanica-Mostar (Potoci).

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Saobraća se po suhom kolovozu, a upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetuje se opreznija vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.