Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Na Univerzitetu “Džemal Bijedić” održana svečana promocija doktora nauka

doktori nauka dzemal bijedic fena (1)

Svečana promocija održana je kao jedna od manifestacija upriličenih povodom obilježavanja 45. godina postojanja i rada Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru

Svečana promocija doktora nauka održana je u subotu na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Prof. dr. Elvir Zlomušica, rektor Univerziteta na čast doktora znanosti promovirao je tri kandidata doktorskih studija: Doktorskog studija “Politehnika” i Doktorskog studija Evropskog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Šehzudin Dervišić promoviran je na čast doktora znanosti iz znanstvenog područja: Tehničke nauke, polje: Interdisciplinarne tehničke nauke, grana: Materijali i iz naučnog područja – Tehničke nauke, polje: Mašinstvo, grana: Procesno mašinstvo na doktorskom studiju „Politehnika“ Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Ernad Bešlagić promoviran je na čast doktora znanosti iz znanstvenog područja: Tehničke nauke, polje: Mašinstvo, grana: Proizvodno mašinstvo i iz naučnog područja: Tehničke nauke, polje: Mašinstvo, grana: Mašinske konstrukcije na doktorskom studiju „Politehnika“ Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Sunčica Hajdarović promovirana je na čast doktora znanosti iz znanstvenog područja: Društvene nauke, naučnog polja: Pravo, naučne grane: Krivično pravo i krivično procesno pravo na Doktorskom studiju Evropskog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Svečana promocija doktora znanosti održana je kao jedna od manifestacija upriličenih povodom obilježavanja 45. godina postojanja i rada Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.